诞生

2005-7-3 星期日(Sunday) 晴
 
  当任何一个新生儿来临这个世界的时候,最好旁边有人为他祝福。我也不能免俗。

今天是礼拜天,在这一天上帝放下了工作,开始休息。然而我们却在这个应该礼赞上帝的日子创造了一个新的世界——我们的世界。
今天十分炎热,人们尽可能地躲进空调间,享受清凉。然而我们却在这个应该逃避阳光的日子去寻找在烈焰下工作的人们。

出于以上两点,我对这个新生儿的祝福是:
永远热爱这个世界,不是因为上帝的缘故,而是因为它等待着我们去完成。
永远热爱生活,不是因为我们可以享受奢侈,而是因为它等待我们赋予其意义——正如那些在烈日下赋予自己生活以意义的人们。

感谢所有在今天见证这个新生儿诞生的朋友!
张轶超

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: